Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ и

...
Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ и
Коментари Харесай

Делян Добрев: Най-добре е правителство от ГЕРБ, ДПС и ДБ и това скоро ще се случи

" Най-добре е държавното управление да е формирано от ГЕРБ, ДПС и Демократична България и това скоро ще се случи ". Това разгласи в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ и ръководител на енергийната комисия Делян Добрев, който през вчерашния ден призова Кирил Петков да подаде оставката на кабинета " Денков ".

Надявам се по-скоро рано, в сравнение с късно да има кабинет между ГЕРБ, ДПС и Демократична България, повтори няколко пъти той.

Според Добрев новият кабинет би трябвало да е реалност преди предстоящата дата за ротация през март 2023.

Добрев оправда неплащането на налози от " Лукойл " по времето на ГЕРБ с евтиното гориво.

Кое е по-важно за хората - да заплащат 2 лева на бензиностанцията или " Лукойл " да заплаща 100 млн. лв. налог, които никой не знае къде отива. Така депутатът от ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев оправда пред " Нова телевизия " неплащането на налози от " Лукойл " по време на ръководството на ГЕРБ.

Вчера министърът на финансите Асен Василев показа информация, съгласно която за интервала 2009 - 2020 година групата на " Лукойл " е заявила загуба от 1.8 милиарда лева, след което за 2021 година - облага от 170 млн. лева, а за 2022 година - 404 млн. лева облага. Той посочи, че сдружението е подало коригираща декларация за признание на загубата от минали години, която е отхвърлена от Национална агенция за приходите и затова налозите им са дължими.

Според Добрев изнесените данни от Василев са изцяло в реда на нещата. По думите му в последните години горивата са поскъпнали и по тази причина " Лукойл " към този момент е на облага и затова стартира да заплаща налози.

Той неведнъж атакува държавното управление, само че по този начин и не отговори на въпроса за какво ГЕРБ не подхваща стъпки за свалянето на кабинета. Няколко пъти той просто подмина този въпрос, отклонявайки диалога в друга тематика. Най-накрая оправда дейностите на партията с водача ѝ.

" Бойко Борисов е прекомерно толерантен, от доброта е. Той е на мнение, че е хубаво е да има държавно управление. Всеки път им даваме още един късмет, споделяме си, че нас да мине и по тази причина са още на власт ", съобщи Добрев и предизвести, че скоро това може да се промени. Той даже уточни коя е най-хубавата управническа формула сега - кабинет на ГЕРБ, " Демократична България " и Движение за права и свободи.

Според него таксата от 20 лева за мегаватчас за транспорт на газ през България, която ще би трябвало да се заплаща от " Газпром ", ще послужи за воденето на дело против страната от съветската компания.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР